01/31/2019
2 min

Voiceovervrouw in de Vriendin!

01/31/2019
2 min

En daar sta je dan in de Vriendin, met een paginagrote foto en het verhaal over je carrièreswitch.

MUZIEKDOCENT

In 2010 ben ik afgestudeerd als Docent Muziek aan het conservatorium van Utrecht. Ik kan het me nog herinneren als de dag van gisteren. Als 'volwassen' vrouw nam ik afscheid van het conservatorium door op te treden met het nummer Mysterious Girl van Peter Andre :P Wat een GILLER! Ik had echt de grootste lol en de hele zaal met mij. Nog steeds is er geen karaokebar veilig wanneer ik er binnen ga. Deze Lonnie galmt de 90's hit nog regelmatig de microfoon in. Je kunt overigens HIER het filmpje van deze act terugkijken. Check vooral even de 6 modulaties op het eind. Jep, ik doe het goed of ik doe het niet. Maar goed, in een ver verleden (oke tot 3,5 jaar geleden maar het lijkt gelukkig al veel langer) was ik dus vier jaar lang muziekjuf op een Havo/Vwo school. Voordat ik aan de opleiding begon wist ik eigenlijk al dat dit niet was waar ik voor geboren ben. Lesgeven. Ik ben typisch zo'n docent die het alleen leuk vindt om les te geven aan mensen die echt heel graag les willen hebben. Moet je dus niet in klas 1 en 2 van de middelbare school zijn. Maar ik wist bij god niet wat ik anders moest worden, dus maakte ik de opleiding netjes af en ging het werkveld in.

HUILEN AAN DE ONTBIJTTAFEL

Lang verhaal kort; na 4 jaar trok ik het echt niet meer. Gewoon niet omdat ik het niet meer aan kon dat ik zo enorm m'n best deed om toffe lessen te bedenken en dat de leerlingen gewoon weigerden om het vak serieus te nemen. Maar ook niet omdat ik door de stress ondertussen zo'n beetje 24/7 migraine had. Nu heb ik mijn hele leven al migraine, maar de emmer klotste ondertussen redelijk over. In 2015 nam ik uiteindelijk ontslag.

FULLTIME VOICE-OVER 

In 2010 was ik, na het afstuderen, ook langzaamaan begonnen met het inspreken van lokale radiospotjes en e-learningprogramma's. Eerst heel sporadisch en later steeds frequenter. Ik bouwde in mijn studentenhuis een crappy studiootje (of beter gezegd een parasol met daaraan allemaal slaapzakken) en daar kwamen de eerste opnames uit mijn laptop en mijn halfgare USB-microfoon. Tegen de tijd dat ik met mijn muziekjufcarrière afstevende op een burn-out, ging het met de voice-overs zo goed dat ik besloot de sprong te wagen. Ontslag nemen en fulltime gaan knallen. En dat...is de beste keuze in mijn leven ooit geweest! Ik hou echt met heel mijn hart van deze baan en zoals er in het artikel al staat; zelfs als ik 10 miljoen zou winnen zou ik nog steeds dit werk blijven doen! Hopelijk mag ik nog jarenlang mooie opdrachten voor jullie blijven uitvoeren en mag ik jullie nog jaaarenlang blijven verblijden met mijn gelul :)


Voice-over Vriendin

Reacties