Skip to main content

Hoe ga ik te werk?

Het filmpje hieronder laat je in 30 seconden zien wat je kunt verwachten wanneer je mij boekt als voice-over.

Een uitgebreide uitleg

Wanneer ik een voice-over inspreek kan ik dat meestal alleen af met tekst, omdat er heel vaak nog geen definitief filmpje is, maar als je al een storyboard, een filmpje of muziek hebt, dan is dat natuurlijk altijd handig om mee te sturen omdat ik dan alvast kan zien wat voor sfeer het filmpje nodig heeft.

Uiteraard als je een linkje hebt met een stem/tone-of-voice die je zoekt, dan kun je die ook meesturen, dan zal ik proberen zoveel mogelijk in die stijl in te spreken.

Soms vinden opdrachtgevers het fijn om een stukje van hun eigen tekst ingesproken te hebben als demo, zodat ze echt kunnen horen hoe hun tekst met mijn stem klinkt. Veel klanten vinden het namelijk moeilijk om door andere voorbeelden heen te luisteren. Zo’n demo maak ik altijd gratis. Dus vraagt de opdrachtgever hierom dan kun je dat altijd aanbieden of je kunt het zelf aanbieden als je merkt dat ze twijfelen.

Verder werk ik qua kosten met aantal woorden. Als je mijn tarievenlijst hebt bekeken, dan weet je ongeveer wat mijn tarieven zijn.

Voor een filmpje tot 100 woorden betaal je €100,- ex btw en tussen de 100 en 500 woorden kom je meestal uit op 200,- of 250,-. Dat ligt een beetje aan hoe commercieel het is en hoeveel woorden het precies zijn. Ik bespreek altijd even de definitieve prijs aan de hand van de tekst, dus dat kan voor elk project verschillen.

Maar wat krijg je hier dan precies voor?

 • Gratis demo als dat nodig is.
 • Opname uit mijn eigen studio, helemaal netjes schoongeknipt, alle fouten en achtergrondgeluiden eruit.
 • Eventueel gratis nabewerkt. Ik kan in principe gebruiksklaar aanleveren voor online content.
  * Voor radio of tv gebruik gelden bepaalde regels en voor die nabewerking heb
  je echt een vakman nodig. Dat kan ik (nog) niet.
  *Voor voicemailsystemen/IVR of andere opdrachten met veel losse zinnen
  kunnen, uiteraard in overleg, extra kosten in rekening gebracht worden voor
  het aanleveren van losse bestanden.
 • Als je wilt krijg je ook de ruwe opname waar helemaal niks mee is gedaan. Die kun je dus niet rechtstreeks gebruiken maar moet je zelf nabewerken.
 • 1 gratis correctieronde op kleine foutjes of tekstwijzigingen. Uiteraard worden fouten van mijn kant altijd gratis verbeterd.
 • Elke volgende correctieronde kost €50,- per ronde. Dus ik heb liever dat de klant 1 dag langer nadenkt over de tekst, dan dat alles snel af moet en er meerdere correcties zijn. Dat is zonde voor iedereen!
 • Ik kan de voice-over bijna altijd binnen 24 uur, en vaak nog dezelfde dag leveren omdat ik dit werk fulltime doe. Ik ben dus ook altijd goed bereikbaar en werk soms zelfs in het weekend als er een keer een krappe deadline is.

 

 

 

Video gemaakt door Fris Film